Muutoksia valtuuksiin

OmaVero ja Suomi.fi valtuudet

Verohallinto ottaa marraskuun alussa käyttöön Suomi.fi valtuudet. Emme voi asioida OmaVerossa liikkeen- ja ammatinharjoittajien puolesta Katso-tunnuksilla marraskuun alusta alkaen. Katso-tunnisteet korvaa uusi Suomi.fi- valtuutus. Lähetämme lokakuun aikana valtuutuspyyntöjä asiakkaillemme. Tehdystä valtuutuspyynnöstä laitamme erikseen viestiä.

Osakeyhtiöiden, asunto-osakeyhtiöiden, kommandiittiyhtiöiden ja avointen yhtiöiden osalta OmaVerossa asiointia voi jatkaa Katso-tunnisteilla. Siirrymme kuitenkin Suomi.fi- valtuuttamiseen myös näiden yhtiöiden kohdalla loppuvuoden aikana. Katso-valtuuttaminen poistuu kokonaan käytöstä vuoden 2019 loppuun mennessä.

Huomaathan, että Verohallinnon palveluissa on rajoitteita 30.10.-8.11.2018. Lisätietoja palveluiden rajoituksista löydät Verohallinnon sivuilta.

 

Tulorekisteri ja Suomi.fi valtuudet

Tammikuun 2019 alusta lähtien käyttöön otettava tulorekisteri muuttaa yritysten palkanlaskentaa. Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää henkilöiden palkka-, eläke- ja etuustietoja. Tulorekisterin tietoja käyttävät mm. Verohallinto, Kela, Työttömyysvakuutusrahasto sekä työeläkelaitokset. Tammikuusta alkaen kaikki palkat sekä matkakustannusten korvaukset on ilmoitettava tulorekisteriin viimeistään viisi päivää maksupäivän jälkeen. Tulorekisteri korvaa nykyisen palkkatietojen vuosi-ilmoittamisen. Tiedotamme asiakkaitamme erikseen siitä, millaisia muutoksia tulorekisteri tuo palkanlaskentaan ja tietojen toimittamiseen. Myös tulorekisterissä asiointia varten tarvitsemme asiakkailtamme Suomi.fi- valtuudet. Teemme valtuutuspyynnöt täältä käsin ja lähetämme asiakkaillemme tiedon odottavasta valtuutuspyynnöstä.